Hoe verwijder je de knop ‘Beschikbaar’ van je LinkedIn-profiel?

Door MARIËLLE DE MUNNIK

“Help! Er staat ‘Beschikbaar’ op mijn LinkedIn-profiel en ik krijg de knop niet weg.” Inmiddels heb ik deze vraag al heel vaak in mijn mailbox gehad, dus tijd om ‘m hier maar eens antwoord te geven hoe je de blauwe knop van je LinkedIn-profiel verwijdert. En ik beloof je alvast: het is easy peasy! 

De knop Beschikbaar op LinkedIn

Waarschijnlijk heb je net een nieuwe baan gevonden en valt het je opeens op dat de knop ‘beschikbaar’ op je profiel staat. Of wellicht kwam je ‘m spontaan tegen toen je op je LinkedIn-profiel keek. Je hebt alles al geprobeerd, maar kan niet vinden hoe je deze knop weghaalt van jouw profiel.

Knop Beschikbaar LinkedIn

Het antwoord

Het antwoord is heel simpel: je kunt de knop beschikbaar niet van je LinkedIn-profiel verwijderen. Het is de knop waarmee je kan aangeven dat je beschikbaar bent. Anderen zien deze knop niet als ze op jouw profiel kijken. Dus mocht je opnieuw op zoek moeten naar een baan, klik dan op die blauwe knop. Zit je nog goed in je huidige job? Gewoon negeren die knop!

Bekijk hoe anderen jouw LinkedIn profiel zien

Als je ingelogd bent op LinkedIn en naar jouw eigen profiel gaat, kom je in een bewerkmodus. Log eens uit en gebruik de URL van je profiel. Dan zie je hoe anderen jouw profiel bekijken. En zie je ook dat die blauwe knop niet op jouw profiel staat 🙂

De volgende stap

Nu je profiel op orde is, wordt het tijd om je nog beter te laten zien als expert in jouw vakgebied! Dat doe je door regelmatig te posten op LinkedIn. Heb je geen idee waarover jij kunt schrijven? Lees dan ook mijn blog ‘Hoe schrijf je goede social media berichten en blogs?’