Portfolio

Eerder vertelde ik verhalen voor:

Het Purmerends Museum zette van 26 februari t/m 28 augustus 2022 een verhalende tentoonstelling neer over het verleden en heden van de Beemster en Purmer-polders. Ik hielp hen het verhaal te vertellen met nieuwe media als hologrammen, een 3D-molen om live te bezoeken en een hoorspel, zocht uit welke middelen passend zijn binnen budget en doelgroep en coördineerde de uitvoering. 

Museabezoekers zijn voor het JCK enorm belangrijk. Daarom help ik met verschillende projecten. Zo leverde ik een communicatieplan en projectplanning voor de heropening van het Nationaal Holocaust Museum. En schreef een persbericht voor een tentoonstelling bij het Joods Historisch Museum. 

Bij Bureau Brug draait het om de juiste mensen op de juiste vacatures te zetten. Of het nu een nieuwe vacature is om te schrijven, of het opzetten van een nieuw platform als jongeambtenaren.nl. Ik schrijf, denk mee en help Bureau Brug op het gebied van arbeidsmarktcommunicatie.

Rabobank help ik haar leden beter te bereiken via het ledenmagazine Rabo&CO. Ik schrijf onder andere artikelen, stuur fotografen aan en doe de hoofdredactie en eindredactie van het magazine.

Via via kwamen Kim en Monique bij mij met de vraag of ik kon helpen bij hun webteksten. Voor hun VA Buro was de schrijfstijl erg belangrijk. De West-Friese nuchterheid, hands-on mentaliteit en vooral het enthousiasme van de dames moest blijken uit de webteksten. Het leverde een website op die de gewenste doelgroep aanspreekt.

Waterstof: een ingewikkeld onderwerp waarover heel wat te vertellen is. Voor H2Storage schreef ik de teksten voor de website. Ik interviewde verschillende experts uit het bedrijf om de visie vanH2Storage zo goed mogelijk over te brengen in de webteksten

Een sterke merkpositionering voor de PSG met haar zes scholen, het werven van nieuwe leerlingen en het verbeteren van de arbeidsmarktcommunicatie. Met deze uitdagingen hielp ik deze middelbare scholengroep zes maanden lang tijdens een interim klus. 

 De voorlichtingsperiode is een belangrijke tijd waarin jongeren hun nieuwe school kiezen. Een drukke tijd voor de communicatieafdeling. Daarom hielp ik hen met het herschrijven van de lange teksten van de site van één van hun scholen. Ook adviseerde ik over de websitestructuur.

Om meer studenten te trekken voor de opleiding Gespecialiseerd Verzorgende Psychogeriatrie (GVP) schreef ik voor Regio College een persbericht en verzorgde ik meerdere reviews voor haar website.

Thijs wilde zijn bedrijf rebranden. Voor Squad Goals schreef ik de teksten van de nieuwe website. We hebben een site neergezet waarin je goed ontdekt wie de persoon achter het bedrijf is. Mensen doen immers het liefst zaken met mensen. Ook gaf ik Thijs advies over de inrichting van zijn site en het schrijven van content. 

Hoe zorg je dat de bezoekers op je website overgaan tot actie? Voor ZorgKoppeling bouwde ik een nieuwe website en redigeerde ik de websiteteksten.

Het draait bij Stichting Kinderdorp Opmeer niet alleen om het bouwen van hutten door basisschoolkinderen. Om dat te laten zien schreef ik een reeks blogs waarbij we lieten zien wat vrijwilligers doen tijdens het evenement.