Hoe haal je nieuwe klanten binnen via LinkedIn

Een professioneel profiel en bouwen aan posts die iedereen wil lezen

 Je liked wel eens iets op LinkedIn, post wel eens een bericht, maar krijgt er weinig reacties op. Nieuwe klanten via LinkedIn aantrekken is iets waar je alleen van droomt. Je hebt misschien wel eens een LinkedIn training gevolgd om je profiel op orde te krijgen, maar ging daarna weer terug in de oude modus: vooral kijken hoe goed anderen het doen, maar er zelf weinig uithalen.

Dat kan anders! Ook jij kunt ervoor zorgen dat anderen straks naar je toe komen omdat ze met jóu willen samenwerken. 

In deze LinkedIn training werken we aan jouw persoonlijke merk. Samen gaan we aan de slag om meer succes met je LinkedIn te genereren. Jij weet straks waarover je consistent kunt posten en mensen zien jou als expert in je vakgebied. Zo trek je automatisch nieuwe klanten aan of die baan die jij zo graag wil hebben.

Wat levert het je op:

 • Je profiel straalt een sterk, persoonlijk merk uit: jij als expert in jouw vakgebied!
 • Je weet wat je doelgroep interessant vindt;
 • Je weet waar je over moet posten en maakt berichten die passen bij wat jij wil uitstralen;
 • Aan het eind van de training zit je vol energie om zelf door te bouwen aan jouw online merk;
 • Door jouw expertstatus kloppen klanten of die recruiter straks spontaan bij jou aan.

Boek nu je training

Totaal 4+1 sessies 

 • Feedback op jouw posts en profiel
 • Kleine groepen
 • Praktische tips. Je kunt direct aan de slag!
 • Locatie: online
 • BONUS: persoonlijke sessie
 • Inclusief handig naslagwerk

Inhoud van de LinkedIn training:

In 4 sessies gaan we werken aan jouw persoonlijke merk op LinkedIn. Dat doen we online in een kleine groep, zodat je alle aandacht krijgt en ook leert van anderen. Je krijgt een portie theorie, gecombineerd met praktische opdrachten, waar je ook thuis mee aan de slag kunt. Want door te doen leer je immers het snelste! En ik kijk met je mee als je een post maakt of je profiel aanpast, zodat je vol zekerheid bent als je iets publiceert. In een aantal weken zet jij jezelf op LinkedIn neer als expert en kunnen mensen niet meer om je heen! Geen theoretische cursus, waarvan de informatie uiteindelijk in de kast verdwijnt en waar je niks mee doet. Maar een training waarbij je echt aan de slag gaat en aan het eind duidelijke stappen gemaakt heb op weg naar jouw persoonlijke merk. 

Sessie 1: Personal branding

 • We bepalen de doelen die je wilt behalen met LinkedIn;
 • We kijken naar je doelgroep, waar zij zich bevindt en welke content zij interessant vindt;
 • We kijken wie jij bent en hoe jij je het beste kunt presenteren om klanten aan te trekken;

Sessie 2: Een overtuigend verhaal

 • Je leert hoe je een overtuigende samenvatting kan schrijven voor je info-stuk op je LinkedIn profiel;
 • En je weet welke woorden passen bij jou en jouw doelgroep
 • We gaan direct aan de slag om jouw profiel op orde te krijgen, zodat jij een eigen, sterk merk uitstraalt;
 • We bekijken op welke termen jij gevonden wordt en hoe jij je vindbaarheid kan verbeteren (SEO).

Sessie 3: Content creatie

 • Je leert waar goede content aan moet voldoen;
 • Samen kijken we waarover jij kunt schrijven en welke onderwerpen jouw persoonlijke merk versterken;
 • Je krijgt persoonlijke feedback op jouw content.

Sessie 4: Bouwen aan jouw netwerk & Statistieken

 • We gaan in op de statistieken van je berichten: wat werkt en waar moet je bijsturen;
 • Je weet hoe het algoritme van LinkedIn werkt;
 • We leggen jouw gewenste doelgroep naast je bestaande doelgroep;
 • Je leert hoe je mensen kunt vinden die jou verder kunnen helpen;
 • Ook krijg je inzicht hoe jij buiten je eigen tijdlijn zichtbaar kunt zijn voor de juiste mensen.

Bonus: persoonlijke sparringssessie

 • Na de groepssessies hebben we nog een persoonlijke sessie, helemaal voor jou alleen. We kijken hoe het gaat, bekijken welke stappen je nog kunt nemen en ik geef je persoonlijke tips.

Na iedere sessie krijg je een opdracht mee om thuis aan de slag te gaan. Binnen een besloten groep in LinkedIn kun jij al je vragen stellen, concepten voor content delen en feedback ontvangen.

Data:

De training in het voorjaar van 2021 bestaat uit vier sessies op de vrijdag:
5 maart om 09.30 uur
12 maart om 09.30 uur
19 maart om 09.30 uur
26 maart om 09.30 uur

De persoonlijke sessie plannen we samen in. 
Iedere training duurt ongeveer anderhalf uur. Alleen voor de eerste sessie trekken we iets meer tijd uit (zo’n 2 uur), om met de groep goed van start te gaan. 

Kosten

De LinkedIn training kost 297 euro exclusief btw. En dat haal je er zeker uit! Want straks trek jij nieuwe klanten zonder marketingbudget te hoeven besteden.

Ik ga je helpen!

Wie die training dan geeft? Dat ben ik! Mijn naam is Mariëlle de Munnik. Geboren in het West-Friese Hoogwoud vertrok ik op mijn 18e naar Twente om daar mijn diploma in de communicatiewetenschap te halen. Ik kreeg al snel een baan bij een groot A-merk en keerde terug naar Noord-Holland. Bij Rabobank zette ik vele marketingcampagnes op en leerde hoe je een merk echt op de kaart kan zetten. Dat deed ik niet alleen voor het merk zelf, maar ook voor collega’s. In diverse LinkedIn trainingen leerde ik hen hoe zij nieuwe klanten kunnen aantrekken, hun kennis kunnen overbrengen en een nieuwe baan kunnen vinden, door zichzelf sterk te positioneren. 

Mijn kennis en ervaring heb ik uiteindelijk omgezet naar mijn eigen communicatiebureau. Mijn meeste klanten haal ik binnen via LinkedIn. Puur door te laten zien wie ik ben en waar mijn kennis ligt. Want ik haal er enorm veel energie uit wanneer ik anderen iets kan leren en anderen kan laten groeien.

Voor wie is deze LinkedIn training:

Deze LinkedIn training is voor iedereen die zich online als expert willen neerzetten.

 • zzp’ers en mkb’ers
 • die weten dat ze meer moeten met LinkedIn, maar niet zo goed weten hoe;
 • die hun tijd effectief willen besteden op social media;
 • die geen grote marketingbudgetten beschikbaar hebben en willen weten hoe ze zonder budget heel wat nieuwe klanten binnen kunnen halen.

Het maakt niet uit of je een product of dienst verkoopt. Of je nu coach bent, of foto’s maakt, of je nu adviseur bent, of Virtual Assistent bent. Je hebt al een LinkedIn profiel en steekt er af en toe wat tijd in, maar wil dat die inzet meer oplevert. Dat stemmetje in je hoofd roept het al een tijdje: het is tijd om nu écht aan de slag te gaan met LinkedIn! Want juist nu iedereen thuiswerkt en digitaal werkt, moet je zichtbaar zijn op een professionele manier. 

Twijfel je nog of deze training precies is wat jij zoekt? Laten we dan eerst eens, heel vrijblijvend, contact met elkaar hebben. Vraag een gratis intakegesprek aan en ik bel je even op. Dan kun jij al je vragen stellen die je hebt. 

Blije klanten!

Jolande deelnemer LinkedIn training

“Ik heb een LinkedIn training gevolgd bij Mariëlle. Mariëlle heeft mij geleerd optimaal gebruik te maken van LinkedIn om mijn bedrijf te profileren. Hiervoor maakte ik slechts gebruik van enkele mogelijkheden op LinkedIn. Mariëlle is heel goed in het overbrengen van haar kennis en ervaring en houdt de aandacht van iedereen erbij door interactie onderling.” 

Elly Deutekom

“Mijn LinkedIn profiel was echt aan vernieuwing toe. Ik was al enige tijd weg bij mijn laatste baan en ben nu bij diverse vrijwilligersorganisaties actief. Maar dat bleek niet uit mijn profiel. Ook mijn LinkedIn gebruik wilde ik wel verbeteren. De online training van Mariëlle heeft mij geweldig geholpen. De instructiemomenten waren goed voorbereid en werden in duidelijke taal gegeven. Ook de opbouw in het lesaanbod was goed en persoonsgericht. Ik kan deze cursus bij iedereen aanbevelen die meer uit zijn LinkedIn gebruik wil halen en zijn profiel aantrekkelijker wil maken.”